Freelance frontend developer

Hi, ik ben Dennis Adriaansen. Freelance frontend developer. Heb je een extra frontender nodig? Ik ben altijd te bereiken voor een nieuw, innovatief project.

Heb je een front-end developer nodig?

Ben je op zoek naar een front-end developer? Zijn er genoeg projecten, maar te weinig developers om ze op te pakken? Ik ben Dennis Adriaansen en naast mijn lopende opdrachten sta ik altijd open voor een nieuwe uitdaging.

Mijn stack:

Vue.js

Nuxt

Nextjs

Laravel

CraftCMS

Ik heb mij volledig gericht op het ontwikkelen van oplossingen die de zakelijke doelstellingen van mijn klanten behalen. Denk hierbij aan het ontwerpen en implementeren van responsive websites, het bouwen van webapplicaties of het integreren van een API.
 

Wat doet een frontend developer?

Een front-end developer is verantwoordelijk voor het ontwikkelen en implementeren van de gebruikersinterface (UI) en de gebruikerservaring (UX) van een website of applicatie. Dit omvat het ontwerpen van het uiterlijk en de interactie van een website of applicatie, het coderen van de HTML, CSS en JavaScript die nodig zijn om de pagina's te laten werken, en het testen van de website of applicatie om ervoor te zorgen dat deze correct functioneert op verschillende apparaten en browsers.

Front-end developers werken nauw samen met webontwerpers, back-end developers en andere stakeholders in een project om ervoor te zorgen dat de website of applicatie voldoet aan de behoeften van de gebruikers en de zakelijke doelstellingen van het project. Ze gebruiken vaak tools en frameworks zoals Angular, React, Vue.js, en Bootstrap om de ontwikkeling te versnellen en de code efficiënter te maken.

Frontend vs backend

Frontend en backend worden in het Nederlands respectievelijk vertaald als "voorkant" en "achterkant" van een webapplicatie of website.

Frontend verwijst naar het deel van de applicatie of website dat de gebruiker ziet en waarmee deze interacteert, zoals de gebruikersinterface en het ontwerp. Dit omvat onder andere HTML, CSS en JavaScript.

Backend verwijst naar het deel van de applicatie of website dat zich achter de schermen afspeelt en waar de gegevens worden verwerkt. Dit omvat onder andere de server, de database en de applicatielogica die nodig is om de website te laten werken.
 

Wat zijn frontend frameworks?

Frontend developers maken graag gebruik van bestaande frameworks. Een framework werkt als basis van de applicatie en bevat enkele bouwstenen waarmee de developer eenvoudig kan werken. Veel standaard processen zijn in deze frameworks gestandaardiseerd waardoor ontwikkeltijd afneemt en de kwaliteit van de frontend vergoot wordt.

De bekendste frontend frameworks zijn op dit moment React (ontwikkeld door Facebook, Angular (Google) en Vue.js (voormalig Google ontwikkelaar). Deze frameworks staan alle drie bekend om hun “reactivity”.

Reactivity betekent dat een gebruikersinterface zichzelf aanpast op veranderingen binnen de datastructuur (state). Omdat de state centraal wordt bijgehouden kan een website of applicatie op een overzichtelijke en betrouwbare manier worden aangepast. Daarnaast speelt snelheid een belangrijke rol binnen dit type frontend frameworks. Omdat de interface zichzelf aanpast is er geen server nodig om de pagina te herladen. Dit zorgt voor een prettigere ervaring voor de gebruiker.

Bij het kiezen van een framework is het belangrijk om te kijken naar de specifieke behoeften en vereisten van je project en is het slim om te evalueren welk framework het beste past het project past.

Freelance Vue.js developer Den Bosch?

Ben je op zoek naar een freelance Vue developer in Den Bosch? Vue.js is een prachtig framework en enorm geliefd onder de frontend developers van dit moment. De kans is daarom groot dat uw team eerder voor het Vue.js framework heeft gekozen. Heb je op dit moment behoeften aan extra Vue.js developers? Als freelance frontend developer heb ik soms nog wat tijd om je te helpen. Laat me weten wat er moet gebeuren, dan plan ik het zo snel mogelijk in.

Wat doet een freelance Vue.js developer?

Vue.js is een frontend framework gebaseerd op JavaScript. Evan You (voormalig werknemer Google) heeft het framework gemaakt met de kennis die hij in het Angular team heeft opgedaan. Angular.js was een van de eerste en grootste frontend raamwerken van dat moment. Al snel kwam Facebook met het React framework en kwam Evan You met Vue.js. Door de jaren heen is Vue.js enorm in populariteit gegroeid. De simpele syntax, de lage leercurve en de flexibiliteit hebben het framework binnen no-time een van de meest gebruikte framework allertijden gemaakt.

Een freelance Vue.js ontwikkelaar springt bij, bij zowel bestaande als al langer lopende projecten. Door middel van sprints wordt bepaald welke werkzaamheden de freelance vue.js developer die week op zich neemt. Vaak wordt er vooraf een prijs afgesproken. De prijs is gebaseerd op het uurtarief en het aantal uur dat de freelance developer er denkt aan te besteden. Natuurlijk worden er ook diverse freelance Vue.js developers ingehuurd op full-time basis. Dit betekent vaak dat een Vue.js developer voor een langere tijd voor dezelfde opdrachtgever werkt.

Vue.js developers werken voornamelijk aan interactieve (online) applicaties. Voorheen werden Vue.js applicaties enkel in de browser gedraaid. Tegenwoordig worden Vue.js developers ingezet om volwaardige IOS en Android applicaties te schrijven. Hierbij hebben grote software bedrijven als Ionic en Nativescript een grote rol gespeeld.

Freelance Vue.js developer inhuren?

Ben je op zoek naar een freelance Vue.js developer? Stuur me een berichtje, dan kijk ik snel wanneer ik voor je aan de slag kan. Er zijn veel platformen die freelance Vue.js developer aanbieden. Toch is het slim eens buiten deze platformen om te zoeken naar een geschikte kandidaat. De recruiters op deze websites vragen vaak hoge bedragen voor een simpele doorverwijzing. Ze brengen je enkel in contact met de developer, daarna moet je het zelf maar uitzoeken. Bespaar dus op deze kosten. Stuur mij een berichtje en je hebt een geschikte freelance Vue.js developer gevonden ;-).

Wat verdient een freelance Vue.js developer?

Een freelance Vue.js devleoper rekent een uurtarief van tussen de 50 en de 110 euro per uur. Afhankelijk van het project, de doorlooptijd en de ervaring van de developer kunnen uurtarieven sterk verschillen. Ook de hoge vraag naar programmeurs zorgt ervoor dat developers schaars zijn en het uurtarief duur hoog is.

3 Tips voor het inhuren van een freelance frontend developer!

De eerste tip: denk twee keer na voordat je recruiters aan het werk zet. Ze brengen hoge kosten met zich mee. Mijn tweede tip: vraag naar eerder geschreven code. Iedere ontwikkelaar heeft in Github, GitLab of BitBucket projecten staan die ze aan je kunnen tonen. Vaak zijn dit hobbyprojecten, maar je kunt snel zien of de kwaliteit van de code hoog genoeg is. Daarbij is tip 3 ook erg belangrijk: deel je project op in kleine projecten en vraag een vaste prijs per taak. Zo krijg je de kans de ontwikkelaar eerst te leren kennen en te bekijken wat de kwaliteit van het werk is dat hij oplevert.

Freelance Vue.js developer op projectbasis inhuren

Om hoge kosten te voorkomen huren veel opdrachtgevers een developer in op projectbasis. Ze spreken af wat het gehele project in totaal mag kosten en vragen aan de developer hoe lang hij aan specifieke taken denkt te werken. Hierover worden op voorhand afspraken gemaakt waardoor de opdrachtgever er zeker van is dat werk volgens afspraak wordt opgeleverd, zonder het risico te lopen op hoge kosten te stuiten. Voor vinden freelance Vue.js developer werken op projectbasis ook geen enkel probleem.