Freelance frontend developer Den Bosch

Heb je een front-end developer nodig?

Ben je op zoek naar een front-end developer? Zijn er genoeg projecten, maar te weinig developers om ze op te pakken? Ik ben Dennis Adriaansen en naast mijn lopende opdrachten sta ik altijd open voor een nieuw CraftCMS of Vue.js project. Niet omdat ik tijd over heb, maar omdat ik het liefst in CraftCMS of Vue.js werk en daar graag tijd voor maak.

Wat doet een frontend developer?

Een frontend developer is een webdeveloper die zich voornamelijk richt op de voorkant van website / (web) applicaties.

De frontend van een website of applicatie bestaat uit alles waarmee een gebruiker de interactie aan gaat. Denk hierbij aan de knoppen of aan een contactformulier op een website. Ook is een frontend developer verantwoordelijk voor de look and feel van een website of applicatie. Hierbij zijn kleurgebruik, typografie en compositie belangrijke onderdelen.

Frontend vs backend

Een backend developer is verantwoordelijk voor de code die op de webserver draait. Vaak bouwen backend developers se koppeling tussen een database en de gebruikersinterface. Dit doen zij met een API (application programming interface). De data vanuit een database wordt vaak in een JSON structuur beschikbaar gemaakt waarmee de frontend verder kan werken.

De frontend developer

De frontend developer gebruikt de API in zijn applicatie. De JSON data vanuit de API wordt omgezet in een gebruikersinterface. Wanneer de gebruiker van de website of applicatie veranderingen aanbrengt in de JSON data is de frontend developer verantwoordelijk deze updates aan de backend door te geven. Ook dit doen zij door dezelfde API aan te spreken maar een ander endpoint aan te roepen.

Wat zijn frontend frameworks?

Frontend developers maken graag gebruik van bestaande frameworks. Een framework werkt als basis van de applicatie en bevat enkele bouwstenen waarmee de developer eenvoudig kan werken. Veel standaard processen zijn in deze frameworks gestandaardiseerd waardoor ontwikkeltijd afneemt en de kwaliteit van de frontend vergoot wordt.

De bekendste frontend frameworks zijn op dit moment React (ontwikkeld door Facebook, Angular (Google) en Vue.js (voormalig Google ontwikkelaar). Deze frameworks staan alle drie bekend om hun “reactivity”.

Reactivity betekent dat een gebruikersinterface zichzelf aanpast op veranderingen binnen de datastructuur (state). Omdat de state centraal wordt bijgehouden kan een website of applicatie op een overzichtelijke en betrouwbare manier worden aangepast. Daarnaast speelt snelheid een belangrijke rol binnen dit type frontend frameworks. Omdat de interface zichzelf aanpast is er geen server nodig om de pagina te herladen. Dit zorgt voor een prettigere ervaring voor de gebruiker.

Freelance Vue.js developer Den Bosch?

Ben je op zoek naar een freelance Vue developer in Den Bosch? Vue.js is een prachtig framework en enorm geliefd onder de frontend developers van dit moment. De kans is daarom groot dat uw team eerder voor het Vue.js framework heeft gekozen. Heb je op dit moment behoeften aan extra Vue.js developers? Als freelance frontend developer heb ik soms nog wat tijd om je te helpen. Laat me weten wat er moet gebeuren, dan plan ik het zo snel mogelijk in.

Wat doet een freelance Vue.js developer?

Vue.js is een frontend framework gebaseerd op JavaScript. Evan You (voormalig werknemer Google) heeft het framework gemaakt met de kennis die hij in het Angular team heeft opgedaan. Angular.js was een van de eerste en grootste frontend raamwerken van dat moment. Al snel kwam Facebook met het React framework en kwam Evan You met Vue.js. Door de jaren heen is Vue.js enorm in populariteit gegroeid. De simpele syntax, de lage leercurve en de flexibiliteit hebben het framework binnen no-time een van de meest gebruikte framework allertijden gemaakt.

Een freelance Vue.js ontwikkelaar springt bij, bij zowel bestaande als al langer lopende projecten. Door middel van sprints wordt bepaald welke werkzaamheden de freelance vue.js developer die week op zich neemt. Vaak wordt er vooraf een prijs afgesproken. De prijs is gebaseerd op het uurtarief en het aantal uur dat de freelance developer er denkt aan te besteden. Natuurlijk worden er ook diverse freelance Vue.js developers ingehuurd op full-time basis. Dit betekent vaak dat een Vue.js developer voor een langere tijd voor dezelfde opdrachtgever werkt.

Vue.js developers werken voornamelijk aan interactieve (online) applicaties. Voorheen werden Vue.js applicaties enkel in de browser gedraaid. Tegenwoordig worden Vue.js developers ingezet om volwaardige IOS en Android applicaties te schrijven. Hierbij hebben grote software bedrijven als Ionic en Nativescript een grote rol gespeeld.

Freelance Vue.js developer inhuren?

Ben je op zoek naar een freelance Vue.js developer? Stuur me een berichtje, dan kijk ik snel wanneer ik voor je aan de slag kan. Er zijn veel platformen die freelance Vue.js developer aanbieden. Toch is het slim eens buiten deze platformen om te zoeken naar een geschikte kandidaat. De recruiters op deze websites vragen vaak hoge bedragen voor een simpele doorverwijzing. Ze brengen je enkel in contact met de developer, daarna moet je het zelf maar uitzoeken. Bespaar dus op deze kosten. Stuur mij een berichtje en je hebt een geschikte freelance Vue.js developer gevonden ;-).

Wat verdient een freelance Vue.js developer?

Een freelance Vue.js devleoper rekent een uurtarief van tussen de 50 en de 110 euro per uur. Afhankelijk van het project, de doorlooptijd en de ervaring van de developer kunnen uurtarieven sterk verschillen. Ook de hoge vraag naar programmeurs zorgt ervoor dat developers schaars zijn en het uurtarief duur hoog is.

3 Tips voor het inhuren van een freelance frontend developer!

De eerste tip: denk twee keer na voordat je recruiters aan het werk zet. Ze brengen hoge kosten met zich mee. Mijn tweede tip: vraag naar eerder geschreven code. Iedere ontwikkelaar heeft in Github, GitLab of BitBucket projecten staan die ze aan je kunnen tonen. Vaak zijn dit hobbyprojecten, maar je kunt snel zien of de kwaliteit van de code hoog genoeg is. Daarbij is tip 3 ook erg belangrijk: deel je project op in kleine projecten en vraag een vaste prijs per taak. Zo krijg je de kans de ontwikkelaar eerst te leren kennen en te bekijken wat de kwaliteit van het werk is dat hij oplevert.

Freelance Vue.js developer op projectbasis inhuren

Om hoge kosten te voorkomen huren veel opdrachtgevers een developer in op projectbasis. Ze spreken af wat het gehele project in totaal mag kosten en vragen aan de developer hoe lang hij aan specifieke taken denkt te werken. Hierover worden op voorhand afspraken gemaakt waardoor de opdrachtgever er zeker van is dat werk volgens afspraak wordt opgeleverd, zonder het risico te lopen op hoge kosten te stuiten. Voor vinden freelance Vue.js developer werken op projectbasis ook geen enkel probleem.

Heb je een developer nodig?