App laten maken

Waarom wil jij een app laten maken?

Ons dagelijks leven laat goed zien dat apps onze wereld kan verbeteren. We herinneren wanneer we de vuilnis buiten moeten zetten, we maken een tandarts afspraak en we passen ons abonnement snel even aan. De mogelijkheden van apps zijn eindeloos. Er liggen zelfs grote kansen voor je bedrijf als je ontdekt hoe je apps op een effectieve manier kan inzetten om het leven van je klanten makkelijker te maken.

ik ben Dennis Adriaansen en samen met mijn team bouw ik Android en IOS applicaties voor bedrijven. In welke branch dan ook, wij helpen bedrijfsprocessen te versnellen, kosten te drukken en omzet te verhogen.

Je bedrijf moet waarde toevoegen. Voordat je een app laten maken wil je uitvinden wat de gebruikers van de app precies willen. Hebben de gebruikers je app nodig om een bepaald doel te bereiken of hebben ze de app nodig om een aankoop te doen?

Wat het doel ook is, je app moet voorzien worden van functies om je gebruikers te informeren over bepaalde diensten, je gebruikers helpen bij het maken van betalingen of het beheren van hun gegevens.

Houd het simpel

Je bestaande of nieuwe klanten gaan je app niet gebruiken wanneer deze niets nieuws te bieden heeft. Wat is het unieke dat jouw nieuwe app te bieden heeft? Hoe gaat het het leven van de gebruikers beïnvloedden? Je app dient een enkel doel te dienen,

Het is belangrijk dat je zorgt dat je app simpel en eenvoudig in gebruik is. Je gebruikers hebben geen zin tijd te steken in een complexe app. Ook de kosten om je app te laten maken zullen lager uitpakken wanneer je app simpel en doeltreffend is. Iedereen die meewerkt aan je app zal op de hoogte zijn van het doel en hier ook bepaalde keuzes op maken die de kwaliteit en het gebruikersgemak van je app uiteindelijk vergroten.

Een goede tip vanuit ons wanneer je kiest om een IOS of Android app te laten maken: kijk af bij je concurrenten.

Wat doen je concurrenten op dit moment beter? Is hun app mooier? Eenvoudiger in gebruik? Of bieden ze bepaalde functionaliteiten aan die je nog nooit ergens anders hebt gezien? Door af te kijken bij je concurrent voorzie je jezelf van informatie die je kunt gebruiken om je app sterker en doeltreffender te maken.

Tips voor een doeltreffende applicatie

Allereerst wil je dat je applicatie in lijn is met de uitstraling van je bedrijf. Het moet passen bij het merk dat je voert. Het verwerken van je merk zorgt voor vertrouwen. Wanneer de ervaring met je merk positief en consistent is over verschillende kanalen straal je uit dat je bedrijf weet waar het mee bezig is. Het verwerken van je logo, slogan en kleurenschema's is cruciaal om je app te voorzien van je uniek merkuistraling.

1. Begin met een minimum value product.

Oké een product van minimale waarde. Waarom zou je dat doen? Simpel. Een app laten maken kost veel tijd en de kans dat je je verliest in details is groot. Het gaat elke keer om het ene doel dat je app heeft. De eerste stap is het zorgen dat je app het doel behaald. Efficiënte en uitstraling van de app zijn in deze fase nog niet belangrijk. Het gaat er nu om om de gebruikers snel te voorzien in de behoeften.

Wanneer je geen aandacht besteed aan details biedt je jezelf de mogelijkheid sneller de app in te zetten. De eerste gebruikers zullen informatie geven die je kan helpen met je app te verbeteren. Het voordeel van deze aanpak is dat je zelf niet bepaald welke onderdelen van je app belangrijk zijn. Je laat je gebruikers de app gebruiken en houdt scherp in de gaten waar ze tegenaan lopen. De problemen waar ze tegenaan lopen bepalen de focus die je aanhoudt tijdens het afmaken van je applicatie.

2. Gebruik inloggen via social media kanelen

Er is niks vervelender dan een formulier invullen via je telefoon. Het invullen van deze formulieren kost tijd en de kans dat gebruikers in dit proces afhaken is groot. Daarom kiezen we er altijd voor om social media logins toe te voegen aan onze apps. De gebruikers van je app kunnen zich sneller en eenvoudiger aanmelden voor je app. Dat niet alleen. Het inlogproces via de grote kanalen is in veel gevallen veiliger dan je eigen authenticatiesysteem bouwen.

3. Biedt service met een chatbot

Waar we het vervelend vinden om formulieren in te vullen daar vinden we het nog vervelender om te moeten bellen bij problemen. Veel van de jongere consumenten vinden het fijner hun vraag in te spreken of uit te typen in plaats van de telefoon te pakken. Daarom is het een goede keuze om processen te automatiseren via chatbotsystemen. Veelgestelde vragen kunnen automatisch worden beantwoord en je kunt je gebruikers eenvoudig navigeren door je app door deze naar de juiste pagina's te verwijzen.

Wil je een app laten maken?