Craft CMS developer nodig?

Craft CMS developer gezocht?

Is je team net zo enthousiast over Craft CMS als ik ben en ben je op zoek naar een Craft CMS developer om wat extra werk op te vangen? Ik ben Dennis Adriaansen, frontend developer met uitgebreide kennis van Craft CMS en Vue.js

Een aantal jaar geleden ging ik op zoek naar een goed CMS. Vanaf de eerste website die ik maakte, wist ik het zeker; ik gebruik onder geen enkele voorwaarde WordPress als CMS voor mijn websites. Mijn collega’s van Webtraders kunnen goed uitleggen wat de verschillen tussen WordPress en CraftCMS precies zijn.

Snel en efficiënt

Als Craft CMS developer maak ik het liefst alles zelf. Niet omdat dit efficiënt is, maar omdat ik zo zelf de regie heb. Zelf de touwtjes in handen heb en aan alle wensen van mijn klanten kan voldoen. En dit is precies waar de ontwikkelaars bij Craft CMS op in hebben gespeeld. Ze hebben een CMS gemaakt voor developers.

Op dit moment werk ik aan een website van een van mijn grotere klanten, ze zijn verantwoordelijk voor veel grote infrastructuur projecten binnen Nederland. Het designteam heeft geweldig werk geleverd waardoor bijna iedere pagina in een custom pagebuilder te gieten is. Dit maakt mijn werk als f rontend developer natuurlijk extra leuk. Ter illustratie: ik ben nu twee dagen onderweg en heb meer dan tien custom pagina’s uitgewerkt met minimale uitzonderingen op een pagina.

Eenvoudig en flexibel

Als Vue.js developer is het gebruik van TWIG natuurlijk een groot feest. De syntax lijkt veel op elkaar en de mogelijkheid alles in losse bestanden (lees componenten) te bouwen zorgt voor een overzichtelijke codebase en maximaal flexibiliteit. Helaas is het door elkaar gebruiken deze fantastische tools wat minder. Maar gelukkig is Sprig beschikbaar voor alle reactieve wensen binnen mijn Craft CMS website.

Mijn werkwijze

Wil je mijn hulp inschakelen of heb je een tof Craft CMS project waar je een developer voor nodig hebt? Ik werk het liefst met volledig aan de frontend. Ik ben flexibel in mijn werkomgeving, maar ik merk dat DDEV aan populariteit wint en het samenwerken aan Craft CMS projecten vereenvoudigd. Daarnaast werk ik het liefst met TailwindCSS. Dit maakt het bouwen van maatwerk templates nog efficiënter. Maar projecten in Bootstrap of custom SCSS zijn ook geen enkel probleem.

Dus ben je op zoek naar een Craft CMS developer met ervaring? Laat je gegevens

Wat doet een Craft CMS developer?

Een nieuwe website moet van tijd tot tijd aangepast en bijgewerkt worden. Voor elke aanpassing het marketingbureau of webbureau inschakelen is omslachtig. Om deze reden bestaat er content beheer systemen, of: CMS. Craft CMS is zo'n systeem. Dus wat doen Craft CMS developers dan eigenlijk? Craft CMS developers bouwen websites en koppelen deze aan het systeem van Craft CMS.

Iedere website begint met een ontwerp. UI designers werken een website visueel uit in de daarvoor geschikte tools. Enkele bekende websiteontwerp tools zijn Figma en Sketch. Uit deze tools rollen volledige designs die worden overhandigd aan de developer. Een developer gaat vervolgens aan de slag om het ontwerp uit te werken in HTML, CSS en JavaScript. Craft CMS developers gaan nog een stapje verder. Zij werken een volledig design uit en koppelen vervolgens de website aan het CMS.

Waarom kiezen voor een Craft CMS developer?

Voor dat je kunt inschatten waarom je voor een Craft CMS developer moet kiezen wil je eerste naar de alternatieven kijken. Het bekendste website CMS is al jaren WordPress. WordPress is van origine een blogplatform, maar werd snel ingezet om volledige websites in te bouwen. In eerste richten WordPress zich op niet-technische mensen die een website wilde realiseren middels een gebruiksvriendelijke interface en zonder schrijven van code.

Deze groep werd steeds groter en het platform werd enorm populair. Hierdoor gingen ontwikkelaars op zoek naar manieren om het blogplatform uit te breiden en nieuwe mogelijkheden te ontdekken. En zo groeide het blogplatform uit tot volwaardig CMS.

Maar dan komt de kanttekening.

Hoe kan een platform dat nooit echt als CMS gebouwd is toch door heel de wereld gebruikt worden als CMS? Zijn er geen betere alternatieven beschikbaar? Omdat WordPress niet gebouwd is voor webdevelopers is het in de basis hier ook niet voor bedoeld. De mogelijkheden zijn er uiteindelijk wel gekomen, maar zijn verre van ideaal.

Om deze reden kiezen veel ervaren ontwikkelaars voor professionele systemen zoals Craft CMS. De developer kan hiermee in minder tijd meer websites bouwen. De ontwikkeltijd wordt drastisch verminderd. Dat niet alleen. De websites zijn betrouwbaarder omdat het platform modern en uiterst goed beveiligd is.

Maar er is meer.

Website ontwikkelaars zijn met WordPress veel tijd kwijt aan het onderhouden van multisites. Dat zijn websites die onder hetzelfde bedrijf vallen maar net een ander doel dienen. De ontwikkelaars bij Craft CMS stoorde zich hier aan en zijn met een geavanceerd systeem gekomen waarbij developers eenvoudig meerdere websites kunnen beheren in een fractie van de tijd die WordPress developers hieraan besteden.